Google Drive
Google Drive (Google Drive for desktop) opnieuw starten
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Stap 1: Stop Google Drive

1. Klik op het Google Drive icoon in de menubalk.

2. Klik op het tandwiel-icoon of de drie verticale punten.

3. Kies ‘Quit’ of ‘Stop’ of 'afsluiten'.

Stap 2: Start je Mac opnieuw

Volg dezelfde stappen als hierboven beschreven om je Mac te herstarten.

Stap 3: Start Google Drive opnieuw

1. Na het herstarten van je Mac, open je Finder.

2. Ga naar de map ‘Applications’.

3. Zoek en dubbelklik op ‘Google Drive’.

4. Log in met je Google-account indien nodig.

Probleemoplossing

Als Google Drive nog steeds niet correct werkt na het opnieuw opstarten, probeer dan de volgende stappen voor probleemoplossing:

• Controleer je internetverbinding. Zorg ervoor dat je Mac correct is verbonden met het internet.

• Update Google Drive. Soms kunnen problemen worden veroorzaakt door verouderde software. Zoek naar updates in de Mac App Store of via de Google Drive website.

• Controleer je opslagruimte. Als je Google Drive vol is, zal het niet goed synchroniseren.

• Controleer de Google Drive-status. Soms kunnen problemen voortkomen uit storingen aan de kant van Google. Controleer de G Suite Status Dashboard online voor actuele informatie.