Google Cloud
Google Sheets
Wat zijn de limitaties van google sheets?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Google Sheets is een krachtige online spreadsheettool die veel functionaliteiten biedt, maar net als elk ander programma kent het zijn beperkingen. Hier zijn enkele van de limitaties die je kunt tegenkomen bij het gebruik van Google Sheets:

1. Cellenlimiet: Elk Google Sheet-document kan maximaal 10 miljoen cellen bevatten. Voor spreadsheets die v贸贸r december 2019 zijn gemaakt, is de limiet 5 miljoen cellen.

2. Formulelengte: De maximumlengte van een enkele formule is 50.000 tekens.

3. Limieten van importeren en converteren: Bij het importeren van bestanden en het converteren naar Google Sheets-formaat zijn er groottebeperkingen. Bijvoorbeeld, voor Excel-bestanden (.xlsx) is de limiet 100 MB.

4. Aantal kolommen: Een individueel Google Sheet kan maximaal 18.278 kolommen hebben.

5. Aantal tabs: Je kunt maximaal 200 sheets/tabbladen per werkboek hebben.

6. Verwerkingskracht: Complexere bewerkingen en berekeningen kunnen langzaam lopen, vooral als je dicht bij de maximale limieten van cellen en formules komt.

7. Functies en formules: Niet alle Excel-functies en formules hebben een directe tegenhanger in Google Sheets, wat betekent dat bij het importeren sommige functionaliteiten verloren kunnen gaan of herschreven moeten worden.

8. Scripts en Add-ons: Hoewel Google Apps Script en add-ons krachtige uitbreidingen bieden, zijn ze onderhevig aan verschillende quota en beperkingen, zoals dagelijkse limieten op e-mails verzenden en externe API-aanroepen.

9. Offline toegang: Offline toegang is beperkt en moet specifiek worden geconfigureerd. Het werkt niet altijd naadloos, vooral bij grote of complexe sheets.

10. Samenwerkingslimieten: Er is een limiet aan het aantal gebruikers dat tegelijkertijd een document kan bekijken en bewerken (tot 100 actieve bewerkers en 200 kijkers per document).

11. Dataconnectiviteit: Terwijl Google Sheets verbinding kan maken met externe databases via Google Apps Script of add-ons, zijn de opties en de effici毛ntie van deze verbindingen niet zo uitgebreid als in sommige desktopalternatieven zoals Microsoft Excel.

12. Integratie met externe tools: Integratie met bepaalde externe business tools en systemen kan beperkter zijn in vergelijking met andere spreadsheetsoftware.

Deze beperkingen zijn afhankelijk van de technologie en de infrastructuur die Google biedt, en kunnen veranderen als Google updates uitvoert en de functionaliteit van Google Sheets uitbreidt. Voor de meest actuele informatie over de beperkingen is het een goed idee om de offici毛le documentatie van Google Sheets te raadplegen.