GMail
Hoe ga ik aan de slag met gmail?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Stap 1: Ontvang uw inloggegevens

Uw organisatiebeheerder zal u voorzien van een gebruikersnaam en tijdelijk wachtwoord, die u zult gebruiken om in te loggen op uw nieuwe Google Workspace-account. Deze informatie wordt vaak verstrekt via een welkomst-e-mail.

Stap 2: Eerste keer inloggen en account instellen

1. Inloggen: Ga naar gmail.com of mail.google.com en log in met de verstrekte inloggegevens.

2. Wachtwoord wijzigen: Bij uw eerste inlogpoging wordt u waarschijnlijk gevraagd om uw wachtwoord te wijzigen.

3. Verificatie: Afhankelijk van de instellingen van uw organisatie, moet u mogelijk tweestapsverificatie instellen om uw account extra te beveiligen.

Stap 3: Verken Gmail

Familiariseer uzelf met de Gmail-interface. U kunt:

• E-mails verzenden en ontvangen: Begin met het gebruiken van de basisfuncties van Gmail zoals het opstellen, verzenden, ontvangen en organiseren van e-mails.

• Labels en filters instellen: Organiseer uw e-mails met labels en stel filters in om binnenkomende e-mails automatisch te sorteren.

• Handtekening instellen: Configureer een e-mailhandtekening die automatisch wordt toegevoegd aan al uw uitgaande e-mails.

Stap 4: Maak gebruik van Google Workspace-apps

Naast Gmail heeft u ook toegang tot andere apps zoals:

• Google Drive: Om bestanden op te slaan en te delen binnen uw organisatie.

• Google Calendar: Om afspraken te beheren, uitnodigingen te sturen en vergaderingen te plannen.

• Google Docs, Sheets, en Slides: Om documenten, spreadsheets en presentaties te maken en te bewerken.

Stap 5: Personaliseer uw ervaring

• Thema’s aanpassen: Verander het thema van uw Gmail-omgeving via de instellingen.

• Apps Marketplace: Indien toegestaan door uw beheerder, kunt u add-ons en integraties toevoegen via de Google Workspace Marketplace.

Stap 6: Mobiele toegang

Stap 7: Hulp en ondersteuning

Als u hulp nodig heeft, kunt u:

• Ons steeds bereiken via de live chat.

• Ons mailen via [email protected].

• Onze andere artikels van Google Cloud lezen.